Yoga & Ολιστική θεραπεία προσώπου με Gua Sha “Το μυστικό της Γκέισας”

4/11/18

Μια Κυριακή αφιερωμένη στην Ολιστική Θεραπεία του σώματος και του προσώπου μας. Στο σεμινάριο αυτό θα δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και θα απολαύσουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της Yoga μέσα από μια ωριαία πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια για το επόμενο 2ωρο θα μάθουμε μεταξύ μας να χειριζόμαστε τα εργαλεία της τέχνης του Gua Sha.

Gua Sha “Το μυστικό της Γκέισας”

Συνιστά μια αποτελεσματική, ανώδυνη μέθοδο, που μπορεί να απαλύνει ή να εξαφανίσει τα σημάδια του γήρατος από το πρόσωπο χωρίς χειρουργική επέμβαση, καθώς και να βοηθήσει αποτελεσματικά σε αισθητικού τύπου προβλήματα όπως ρυτίδες, χαλάρωση, ουλές κ.λ.π. Βασίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής – παρότι εφαρμόζεται στην Κίνα εδώ πολλά χρόνια, μόλις τις πρόσφατες δεκαετίες έγιναν γνωστές οι ευεργετικές της τεχνικές στον δυτικό κόσμο. Άλλωστε αυτό ήταν το “μυστικό της γκέισας” στην Ιαπωνία, προκειμένου να παραμένει όμορφη και να διατηρείται υγιής και νέα.

Τί θα μάθουμε

Χειρισμός Gua Sha προσώπου
Τεχνική σβησίματος ρητίδων
Ανόρθωση φρυδιών και παριών
Τόνωση περιγράμματος προσώπου
Απάλυνση γραμμών γύρω από τα χείλη
Μασάζ κρανίου (τόνωση τριχωτού κεφαλής)
Αναζωογόνιση λαιμού και μπούστου
Μεσοθεραπέια με ειδικό σφυράκι
Βεντουζάκια προσώπου
Τεχνική Gua Sha σώματος
*Παράλληλα θα σας δοθούν συμβουλές για μια αποτοξινωτική διατροφή.

Ημερομηνίες

4/11/18  (Gua Sha προσώπου & Gua Sha σώματος & σφυράκι )

Πρόγραμμα

11:00 – 12:00  Gentle Yoga
12:00 – 14:00  Εκμάθηση τεχνικής Gua Sha

 

Το σεμινάριο θα καθοδηγήσουν η Εύα Σόφη & η Ειρήνη Αναγνωστάκη και απευθύνεται σε όσες και όσους θέλουν να βιώσουν την ολιστική θεραπεία του Gua Sha ώς μια μέθοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού και βελτίωσης του προσώπου.

 Εύα Σόφη
Η Εύα  ασχολείται με τον βελονισμό από το 2010 καθώς είναι απόφοιτη της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (TCM) με πρακτική εξάσκηση στο University of Tianjin. Η πρώτη της επαφή με την Κινεζική Ιατρική ήταν μέσω της Άρτεμης Καρνέζη στην ΠΚΙ, ενώ το 2013 γίνεται μέλος του European Cosmetic Academy of Chinese Acupuncture εκπαιδευόμενη από την Dr. Radha Thambirajah. Παράλληλα ασχολέιται με τη Yoga από το 2005 έχοντας ολοκληρώσει εκπαιδευτικό στην IAFA College.

Ειρήνη Αναγνωστάκη
Η Ειρήνη ήρθε σε πρώτη επαφή με τη yoga ανάμεσα στο χορό και σε προπονήσεις σε τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων, ένα γεγονός το οποίο τελικά της άνοιξε τις πύλες πρός μια γνώση, αυτή της βιωματικής εξέλιξης του νού, σώματος και πνεύματος. Έτσι το 2013 συμμετείχε στην εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών του Athens Yoga Center.  Με βασική δασκάλα τη Maja Zilih εκπαιδεύτηκε στη Hatha Yoga με στοιχεία ευθυγράμμισης της Anusara. Από τότε η προσωπική πρακτική αποτελεί καθημερινότητά της, ενώ παράλληλα μοιράζεται τις γνώσεις που συνεχώς αποκτά. Στην πορεία αυτή έχει παρακολουθήσει workshops με τους Shianna Sherman, Todd Tessen, Michael Stone, Benita Galvan και Ty Landrum. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί στην προσωπική της πρακτική εξάσκηση τη μέθοδο της Ashtanga Vinyasa Yoga υπό την καθοδήγηση της Ελευθερίας Λαγουδάκη.

 

Κόστος : 25 ευρώ

*Θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε τα ειδικά εργαλεία από νεφρίτη (Gua Sha), όπως και το ειδικό σφυράκι , το κόστος τους δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής:
mail: irini@anjaliyoga.gr
tel. 6972206790