ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ
Anusara Yoga level 2
Γιάννης
10:00 - 11:30
Anusara Yoga level 1-2
Γιάννης
19:00 - 20:30
ΤΡΙΤΗ
Hatha Yoga level 1
Ειρήνη
10:00 - 11:30
ΤΕΤΑΡΤΗ
Anusara Yoga level 2
Γιάννης
10:00 - 11:30
Anusara Yoga level 1-2
Γιάννης
19:00 - 20:30
ΠΕΜΠΤΗ
Hatha Yoga level 1
Ειρήνη
10:00 - 11:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Anusara Yoga level 1-2
Γιάννης
10:00 - 11:30
ΚΥΡΙΑΚΗ
Workshops

ολιγομελή τμήματα & ιδιαίτερα μαθήματα

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την πρακτική σας, επικοινωνήστε μαζί μας!
anusara 1-2
Στα μαθήματα αυτά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις καθολικές αρχές ευθυγράμμισης της Anusara Yoga, αναλύονται ποιές είναι ξεχωριστά, και το πως τις βιώνουμε στο σώμα μας και στην πρακτική μας. Οι μαθητές μαθαίνουν σταδιακά πως να δημιουργήσουν μια ασφαλή πρακτική ενώ ταυτόχρονα αποκτάνε περισσότερη ευλυγισία, δύναμη και ενέργεια. Κάθε μάθημα ξεκινάει με την τοποθέτηση μιας πρόθεσης και με την απαγγελία ενός mantra. Αφιερώνεται χρόνος για pranayama και ενίοτε για διαλογισμό. Το μάθημα αυτό είναι κατάλληλο για κάποιον καινούργιο στη γιόγκα αλλά και για όλους τους μαθητές με μεγαλύτερη εμπειρία.
anusara 2
Εμβαθύνοντας στην πρακτική και στην κατανόηση των αρχών ευθυγράμμισης διδάσκονται πιο προχωρημένες άσανα και παραλλαγές τους. Διευρύνεται η πρακτική μας με όλες τις κατηγορίες των άσανα συμπεριλαμβάνοντας : όρθιες, μπροστινές διπλώσεις, περιστροφές, ανοίγματα λεκάνης, ανάστροφες, στηρίξεις στα χέρια όπως και βαθύτερες εκτάσεις του κορμού. Εμβαθύνουμε επίσης στην πρακτική των mantra, της pranayama και στον διαλογισμό. Οι μεταβάσεις μπορεί να έχουν περισσότερη ροή σε κάποιο μάθημα και άλλοτε οι άσανα να κρατούνται για περισσότερο χρόνο απαιτώντας μεγαλύτερη αντοχή. Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές με τουλάχιστον έναν χρόνο εμπειρίας στη γιόγκα, και σε δασκάλους/δασκάλες γιόγκα. Δεν είναι κατάλληλο για κάποιον που δεν γνωρίζει τις βασικές αρχές ευθυγράμμισης και έχει ξεκινήσει πρόσφατα την εξάσκηση του στη γιόγκα.
align flow 1- 2
Μεσαίου επιπέδου μαθήματα εστιασμένα σε αρχές ευθυγράμμισης αλλά και στη ροή της αλληλουχίας των θέσεων (asana). Τα μαθήματα αυτά είναι σχεδιασμένα για να αναπτύξουν θερμότητα στο σώμα μέσα από μια δημιουργική αλληλουχία των θέσεων οι οποίες περιλαμβάνουν χαιρετισμούς στον ήλιο, όρθιες, καθιστές, περιστροφές, ανοίγματα λεκάνης, στηρίξεις στα χέρια, εκτάσεις του κορμού αλλά και ανάστροφες, ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στη δύναμη της επίγνωσης της αναπνοής. Ο δάσκαλος θα προτείνει τις κατάλληλες παραλλάγές για να ενθαρύνει τη συμμετοχή κάθε ασκούμενου είτε αυτός είναι προχωρημένος είτε αρχάριος.
Hatha 1
Σε αυτά τα μαθήματα οι θέσεις (asana) έχουν ώς αποτέλεσμα να ευθυγραμμίσουν, να δυναμώσουν και να βοηθήσουν στην ευλυγισία του σώματος. Δίνοντας έμφαση στην απλότητα, επανάληψη και ευκολία της κίνησης, η πλήρης χαλάρωση και η ισορροπία έρχονται να μας συναντήσουν στο τέλος του μαθήματος. Τεχνικές αναπνοών (pranayama) αλλά και ο διαλογισμός ενσωματώνονται σε αυτά τα μαθήματα διανθίζοντας την όλη εμπειρία. Κατάλληλα για αρχάριους ασκούμενους αλλά και για προχωρημένους που επιθυμούν μια πιο ήπια πρακτική εξάσκηση.
Restorative
Χρησιμοποιούνται διάφορα βοηθήματα (μπλοκ, μαξιλάρια, κουβέρτες κ.ά.) με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζεται το σώμα σε προσαρμοσμένες στάσεις οι οποίες κρατιούνται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα (3-10 λεπτά περίπου). Η όλη πρακτική της Restorative Yoga είναι μια ευκαιρία για βαθιά αναζωογόνηση του νου, του σώματος και ολόκληρης της ατομικής μας ύπαρξης. Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλους όσους θέλουν να κινηθούν σε έναν πολύ πιο αργό ρυθμό και προτείνεται σε όσους έχουν τραυματισμούς, πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, βιώνουν στρες, κόπωση, ή απλά για όποιον χρειάζεται μια καλή χαλάρωση!
IMG_20190219_121849_BURST003-small
IMG_20190219_121956_BURST002-small
IMG_20190219_121652-small
IMG_20190219_121504-small
IMG_20190219_121929_BURST003-small