anjaliyoga.gr

The art of sequencing

Εργαστήριο για δασκάλους yoga. Ανάλυση και δομή της αλληλουχίας των asana στον σχεδιασμό διαφορετικών τύπων μαθημάτων yoga.

Ημερομηνίες και ώρες : Σάββατο και Κυριακή 8-9 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 & 14:00-16.30, 11 ώρες στο σύνολο

Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκλήρωσα την ετοιμασία αυτού του εκπαιδευτικού και μπορώ πλέον να το μοιραστώ μαζί σας. Έχοντας σχεδιάσει πολλά μαθήματα yoga πάντα μου άρεσε η δημιουργικότητα που σου προσφέρει η ετοιμασία ενός μαθήματος και να πηγαίνω στο μάθημα πάντοτε με το ”σκονάκι” μου. Είμαι από εκείνους που σχεδόν πάντα κάθε φορά θα ετοιμάσουν ένα καινούργιο μάθημα και όλη αυτή η διαδικασία μου έχει μάθει αρκετά στην πορεία. Είναι σημαντικό ένα μάθημα yoga να είναι σωστά δομημένο από την αρχή ως το τέλος και ο δάσκαλος να γνωρίζει πως μπορεί να δημιουργήσει με αυτοπεποίθηση το κατάλληλο μάθημα που χρειάζεται. Το εκπαιδευτικό αυτό έχει ως σκοπό να σας βοηθήσει στον σχεδιασμό των μαθημάτων σας και να συμβάλει με διάφορους τρόπους στην βελτίωση της διδασκαλίας σας γενικότερα.

Θέματα εργαστηρίου/Τι θα μάθουμε :

• Τις 5 βασικές αρχές ευθυγράμμισης της Anusara yoga και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις εντάξουμε σε ένα μάθημα.

• Τις βασικές ”δράσεις” που αντιστοιχούνε σε όλες τις αρχές ευθυγράμμισης και πως μπορούμε να τις διδάξουμε.

• Να σχεδιάζουμε με την σωστή αλληλουχία ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο μάθημα για κάθε μια κατηγορία άσανα (όρθιες, ανοίγματα λεκάνης, μπροστινές διπλώσεις, περιστροφές, εκτάσεις του κορμού προς τα πίσω, ανάστροφες, στηρίξεις χεριών).

• Τις κύριες αρχές και δράσεις ευθυγράμμισης που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για κάθε κατηγορία. Συμβουλές και παρατηρήσεις.

• Να σχεδιάζουμε με την σωστή αλληλουχία και προετοιμασία ένα μάθημα με βάση μια άσανα κορύφωσης (peak pose). Εξέταση ενός πιθανού σεναρίου για κάθε κατηγορία ασκήσεων.

• Πρακτικές Restorative yoga οι οποίες μπορούν να ενταχθούν σε ένα μάθημα.

• Παραλλαγές των Χαιρετισμών του Ήλιου. Μαθαίνοντας διάφορες παραλλαγές για όλα τα επίπεδα των μαθήτων.

• Να σχεδιάζουμε μαθήματα για αρχάριους μαθητές και για ιδιαίτερα μαθήματα. Τι πρέπει να προσέξουμε, συμβουλές και παρατηρήσεις.

• Θέτοντας βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τους μαθητές μας.

• Πλάνο και συμβουλές για την καθιέρωση σταθερής προσωπικής πρακτικής.

Σε ποιους απευθύνεται : Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται προς όλους τους δασκάλους γιόγκα ανεξαρτήτως σχολής, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την βασική εκπαίδευση των 200 ωρών.

Κόστος : Το κόστος και για τις δυο ημέρες είναι 80€. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της μιας μόνο μέρας. (Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

~~ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ~~

Γιάννης Γέρου

Anusara-Inspired™ yoga teacher

Ο Γιάννης είναι ένας ενθουσιώδης και μεταδοτικός δάσκαλος γιόγκα με διδακτική και προσωπική εμπειρία ετών.
Διδάσκει κυρίως Anusara, Hatha και Restorative yoga. Τα μαθήματα του περιλαμβάνουν στοιχεία από ένα μεγάλο φάσμα πρακτικών της γιόγκα πέρα της άσανα όπως : διαλογισμό, pranayama(τεχνικές αναπνοών), mantra, τεχνικές Nada Yoga(γιόγκα του ήχου), κ.ά. Έχει εργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία σε κάποια από τα πιο γνωστά yoga studio της Αθήνας (Nysy, Athens yoga, Prana yoga), έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, παραδίδει σχεδόν κάθε χρόνο κάποια δικά του εργαστήρια γιόγκα και μαζί με την σύντροφο του Ειρήνη διοργανώνουν σεμινάρια και γιογκικές εκδρομές ανά την Ελλάδα.
Η πρώτη του γνωριμία με την γιόγκα ήταν σαν φοιτητής το 2002. Το 2007 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα των Νysystudios με δασκάλα την Βιβή Λέτσου. Το 2007 θα γνωρίσει την AnusaraYoga, η οποία τον ενέπνευσε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην φιλοσοφία της γιόγκα και στην προσωπική του πρακτική. Θεωρώντας τον εαυτό του πάντοτε μαθητή έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων και συνεχίζει διαρκώς να διευρύνει τις γνώσεις του. Έχει διδαχτεί από τους : CarlosPomeda & Douglas Brooks (Tαντρική φιλοσοφία της γιόγκα), B.J. Galvan, Todd Tessen, Desiree Rumbaugh, Jaye Martin, Sianna Sherman, John Friend, Noah Maze, Sue Elkind (σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων της Anusara), MartinKirk & ToddNorian(ανατομία και θεραπευτική γιόγκα), Swami Nirvikalpa (Satyananda γιόγκα), Μιχάλης Mahatman Ευαγγελίδης (εκπαίδευση 120h restorative yoga), Ελένη Κόρακα(nada yoga)κ.ά.
Από τον Γενάρη του 2016 κατέχει την πιστοποίηση δασκάλων της Anusara σαν Anusara-Inspired™ yoga teacher. Μεταξύ άλλων έχει ολοκληρώσει δύο εκπαιδεύσεις στο Ηχομασάζ με τον Νίκο Αβραμίδη(Peter Hess Academy Ελλάδα) όπως και ένα εκπαιδευτικό 56ωρών στο Thai yoga massage με τον Ανδρέα Καρούσο.

Για περισσότερες πληροφορίες :
yiannis@anjaliyoga.gr
τηλ. 69388085095

*Κλείστε την θέση σας έγκαιρα διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες*